Stilte is niet afwezigheid van geluid. Stilte is de diepste klank.
Tao Meng

 

Mijn naam is Tine Sinx, geboren in Oosterhout en 57 jaar.

In 2012 kreeg ik te maken met een groot verlies, het overlijden van mijn oudste zus. Ze was een kleine 2 jaar ziek geweest. We hadden geen kennis van palliatieve zorg en nog minder over verlies. Toch boeide deze materie mij enorm en vanaf dat moment ben ik gaan leren hierover. 

Naast mijn parttime baan als salessupport-medewerker ben ik gaan werken voor de VPTZ Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (onderdeel van Surplus)  en daar heb ik de introductiecursus 'terminale zorg' afgerond. Hier heb ik ook de nazorgtraining verlies en rouw gevolgd. Daarnaast ben ik werkzaam geweest voor Zinvol, centrum voor levensvragen (voorheen Steunpunt Zinvol) en heb de leergang geestelijke begeleiding afgerond. Ook heb ik de  voortgezette opleiding verlies- en rouwverwerking afgerond bij de Academie voor Sociale Menswetenschappen. Vanuit daar ben ik bij de Kleine Tiki Kunstzinnig (Dynamisch) Coachen gaan volgen. In 2017 heb ik de masterclass Beeldende Begeleiding, kleur in de laatste levensfase, succesvol afgerond bij Stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg, gegeven door Karin Brandt. Zij ontwikkelde in de hospicezorg beeldende begeleiding.

Om mijn vakkennis up-to-date te houden volgde ik in 2019 en 2020, bij Buro Nazorg, de verdiepende opleiding rouwbegeleider.

Al hetgeen ik hier geleerd heb, gebruik ik tijdens de begeleiding. Of dit nu in mijn eigen atelier is, een hospice, verzorgingstehuis, bijna-thuis-huis, of bij jou thuis. Alles komt hier bij elkaar en ik stem zorgvuldig af wat er op het moment nodig is. 

 

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb